Ilmaisukoulu Tuikkeen teatteriryhmä: LIEKKI (A5) 14-16 v

Where and when?

16.8.2021-23.5.2022

Every week Ma 18:45 - 20:45

Ilmaisukoulu Tuike

Viertolantie 2-4 B
00730 Helsinki

Who for?

14 to 16 -year-olds

What does it cost?

485€ Lukuvuosi yhteensä 485 €

Registration

Alkaa 24.5.2021

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://www.pilvikanava.fi/tuike/

Organizer

Ilmaisukoulu Tuike

Kysymykset sähköpostitse: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi


Instruction available in the following languages

suomi

A5-TASO: TEATTERIN ERI TYYLILAJIT

Kokeillaan rohkeasti erilaisia tapoja ilmaista ja viedä esityksen juonta eteenpäin. Opetuksen sisältönä voi olla esimerkiksi naamioteatteri, eeppinen teatteri, shakespearen ajan teatteri tai sanaton/fyysinen teatteri. Vuoden aikana keskitytään siihen, miten valitun teeman ja tarinan voi tuoda esille teatterin eri tyylilajien kautta. Opinnoissa harjoitellaan erilaisia teatteritaitoja sekä keskustellaan, analysoidaan ja toimitaan vuorovaikutteisesti ryhmässä. Opintojen aikana harjoitellaan palautteen antamista ja vastaanottamista sekä reflektion tekemistä eri tavoin.

TAVOITTEET

  • Ymmärretään teatteritaiteen laaja-alaisuus ja sen mahdollisuus kaikille tekijöinä ja kokijoina
  • Kokeillaan teatterin eri tyylilajeja
  • Ymmärretään teatterin historiallinen jatkumo muuttuvana ja kehittyvänä taidemuotona, joka heijastaa omaa aikaansa

Ryhmä valmistaa vuoden aikana produktion valitussa tyylilajissa. Kaikki ryhmässä saavat näytelmästä roolin. Halutessaan voi myös näyttelemisen sijaan toimia valo- ja ääniteknikkona esitysten aikana. Ryhmään sitoudutaan koko vuodeksi.

Esityspäivät julkaistaan elokuun aikana. Esityspäivät saattavat vaikuttaa myös siihen, minä päivämääränä ryhmä lopettaa kauden harjoitukset.

Ryhmään voi ilmoittautua, jos on suorittanut A4-tasoon asti opinnot Ilmaisukoulu Tuikkeella tai hankkinut tasoa vastaavat taidot muuta kautta.

Taiteen perusopetus 9-18-vuotiaille - tason valinta

Ilmaisukoulu Tuike antaa taiteen perusopetusta 5-vuotiaista aikuisiin asti. Lue lisää Ilmaisukoulusta: http://www.ilmaisukoulutuike.fi.

TPO:n piirissä ovat kaikki 9-18-vuotiaat. Valittavana on kaksi vaihtoehtoista polkua:

  1. A-polku aloitetaan 9-11-vuotiaana. Jos sinulla ei ole aikaisempia opintoja teatteritaiteen perusopetuksesta niin valitse A1-ryhmä. Yhden vuoden harrastaneet valitsevat A2-ryhmän jne.
  2. Jos aloitat teatteritaiteen perusopetuksen 12-14-vuotiaana, niin valitse B1-ryhmä. 12-15-vuotias, joka on suorittanut B1 tason valitsee siis B2 kurssin jne.

    Voimme kuitenkin aina räätälöidä yksilöllisen opetussuunnitelman, joten ole yhteydessä jos tarvitset apua ryhmän valinnassa! Laita sähköpostia Ilmaisukoulun rehtorille: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi.