Ilmaisukoulu Tuikkeen teatteriryhmä: VARJO (A5)

Where and when?

24.8.2019-10.5.2021

Every week Ma 16:30 - 18:30

Ilmaisukoulu Tuike

Viertolantie 2-4 B
00730 Helsinki

Who for?

13 to 15 -year-olds

What does it cost?

485€ Lukuvuosi yhteensä 485 €, maksu erissä mahdollista

Registration

Alkaa 15.6.2020 15:46

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://www.pilvikanava.fi/tuike/

Organizer

Ilmaisukoulu Tuike

Kysymykset sähköpostitse: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi


Instruction available in the following languages

suomi

A5-TASO: TEATTERIN ERI MUODOT

Teemaopinnot:

Kokeillaan rohkeasti erilaisia tapoja ilmaista ja viedä esityksen juonta eteenpäin. Opetuksen sisältönä voi olla esimerkiksi naamioteatteri, varjoteatteri, esineteatteri tai aistiteatteri (tuoksut, äänet ja kosketus). Vuoden aikana keskitytään siihen, miten tarinan voi tuoda esille teatterin muotojen kautta.

Teatteritaiteen yleisen oppimäärän teemaopinnoissa tutustutaan teatteritaiteeseen erilaisten harjoitteiden jaesitystentekoprosessien kautta. Opinnoissa harjoitellaan erilaisia teatteritaitoja sekä keskustellaan,analysoidaan ja toimitaan vuorovaikutteisesti ryhmässä. Opinnoissa tutustutaan erilaisiin esitystenlähdemateriaaleihin ja tuotetaan niitä itse. Opintojen aikana harjoitellaan palautteen antamista javastaanottamista sekä reflektion tekemistä eri tavoin.

Ryhmä valmistaa vuoden aikana produktion. Kaikki ryhmässä saavat näytelmästä roolin. Halutessaan voi myös näyttelemisen sijaan toimia valo- ja ääniteknikkona esitysten aikana. Ryhmään sitoudutaan koko vuodeksi.

Esityspäivä julkaistaan toukokuun aikana. Esityspäivät saattavat vaikuttaa myös siihen, minä päivämääränä ryhmä lopettaa kauden harjoitukset

Tavoitteet:

  • - Ymmärtää teatteritaiteen laaja-alaisuus ja sen mahdollisuus kaikille tekijöinä ja kokijoina
  • - Tutkia ja kokeilla erilaisia teatterin ja esityksen valmistamisen muotoja
  • - Kokeilla erilaisia teatterin muotoja

Ryhmään voi ilmoittautua, jos on suorittanut A4-tasoon asti opinnot Ilmaisukoulu Tuikkeella tai hankkinut tasoa vastaavat taidot muuta kautta.

Taiteen perusopetus 9-18-vuotiaille - tason valinta

Ilmaisukoulu Tuike antaa taiteen perusopetusta 5-vuotiaista aikuisiin asti. Lue lisää Ilmaisukoulusta: http://www.ilmaisukoulutuike.fi.

TPO:n piirissä ovat kaikki 9-18-vuotiaat. Valittavana on kaksi vaihtoehtoista polkua:

  1. A-polku aloitetaan 9-11-vuotiaana. Jos sinulla ei ole aikaisempia opintoja teatteritaiteen perusopetuksesta niin valitse A1-ryhmä. Yhden vuoden harrastaneet valitsevat A2-ryhmän jne.
  2. Jos aloitat teatteritaiteen perusopetuksen 12-14-vuotiaana, niin valitse B1-ryhmä. 12-15-vuotias, joka on suorittanut B1 tason valitsee siis B2 kurssin jne.

    Voimme kuitenkin aina räätälöidä yksilöllisen opetussuunnitelman, joten ole yhteydessä jos tarvitset apua ryhmän valinnassa! Laita sähköpostia Ilmaisukoulun rehtorille: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi.