Optimistijolla ja Zoom 8 –purjehduskoulut / Sailing Team Espoo

Where and when?

1.6.2020-7.8.2020

Espoon Pursiseura (EPS)

Nuottatie 19
02230 Espoo

Who for?

7 to 13 -year-olds

What does it cost?

245€ viisipäiväinen kurssi maanantai - perjantai
209€ nelipäiväinen kurssi ma-to juhannusviikolla

Registration

3.2.2020 13:30-29.7.2020

Organizer

Espoon Pursiseura (Sailing Team Espoo)

Lisätietoja: purjehduskoulu@espoonpursiseura.fi

Ilmoittauminen seuran sivujen kautta: Espoon Pursiseuran PurjehduskouluTule mukaan iloiseen purjehtijajoukkoomme!

Purjehduksen perusteita opetellaan vesillä hauskojen harjoitusten avulla, kuten temppurata tai sienihippa. Jollan käsittelyn oppii kuin huomaamatta, ja pian vene pysyykin pienen kipparin hallinnassa. Kaikille kurssilaisille on varattu seuran puolesta jolla käyttöön kurssin ajaksi. Kurssiveneinä käytämme pääosin optimistijollia, isommille lapsille Zoom8-jollia.

Harjoituksia tehdään rannassa, luokkahuoneessa ja tietysti vesillä.

Tarjoamme jokaiselle lapselle turvallisen perehdytyksen purjehduksen saloihin. Kurssin aikana opit laittamaan veneen purjehduskuntoon, lähdön rannasta ja palaamisen rantaan. Opit käyttämään peräsintä ohjaamiseen ja skuuttia purjeen säätämiseen, tekemään vastakäännöksen (venda) ja myötäkäännöksen (jiippi), kryssimään ja lenssaamaan. Lisäksi käydään läpi merenkulun perusasioita: merimerkkien tunnistamista ja niiden merkityksiä. Meri- ja rantaturvallisuus on meille tärkeää, opit heittämään pelastusrengasta ja auttamaan, jos kaveri on pulassa. Sään salliessa ja jos mieli tekee, voit myös kokeilla jollan kaatamista vesillä ja siihen uudelleen kiipeämistä.

Aloitamme klo 8.30 ja lopetamme klo 16.30. Vesiltä tullaan viimeistään klo 16 mennessä. Keskellä päivää pidetään lounastauko, kevyt lounas kuuluu kurssin hintaan, lisäksi kannattaa ottaa omia eväitä. Keittiössä on mikro ruoan lämmittämistä varten.

Kurssiveneinä käytämme pääosin optimistijollia, isommille lapsille Zoom8-jollia.

Lasten kurssien hinnat ja aikataulut löytyvät osoitteesta www.espoonpursiseura.fi sekä facebookissa https://www.facebook.com/eps.purjehduskoulu/

Tervetuloa mukaan, nähdään rannassa!

Sailing Team Espoo (STE) järjestää lasten purjehduskursseja kesän aikana Nuottaniemessä (EPS, Nuottatie 19). STE on Espoon Pursiseuran (EPS), Soukan Venekerhon (SVK) ja Kivenlahden Venekerhon (KLV) yhteiselin lasten purjehdusharrastuksen kehittämiseksi. Olemme järjestäneet purjehduskursseja jo monia vuosia, ja ohjaajamme ovat koulutettuja ja kokeneita. Kaikessa toiminnassa turvallisuus on aina ensi sijalla.